Zonwerend isolatieglas kopen? | Stel zelf samen bij JouwGlas
 • Eigen glasleverings service
 • Eenvoudig en snel bestellen
 • Op maat en helemaal naar wens

Zonwerend isolatieglas

Wat is zonwerend isolatieglas?

Zonwerend isolatieglas is ideaal geschikt om wel het licht maar niet de warmte van de zon toe te laten waarmee een comfortabel binnenklimaat gecreëerd kan worden. Dit is bijvoorbeeld zeer geschikt voor ruimtes met veel ramen waar de zon dagelijks door schijnt en de temperatuur hoog oploopt, denk bijvoorbeeld aan een erker of dakramen. Glas is zonwerend als de g- waarde onder de 0,40 zakt. Met dit type glas wordt oververhitting tegengegaan en is er minder energie nodig om het gebouw af te koelen. Bovendien biedt zonwerend glas isolerende eigenschappen, zodat de binnenwarmte in de winter wordt behouden.

Werking zonwerend isolatieglas

Zonwerend isolatieglas wordt gemaakt in een oven door het toevoegen van zonwerende coating van metaaloxide dat ervoor zorgt dat het zonlicht wordt weerkaatst. Zonwerend glas lijkt op gewoon glas, maar is een tikje minder transparant. De warmte wordt tot wel 60 procent meer gefilterd in vergelijking met standaard dubbel glas. Normaal enkel of dubbel glas laat 90% zonlicht door. Met zonwerend isolatieglas heb je geen zonwering meer nodig en geniet je volop van de lichtinval in de woning. De U-waarde van zonwerend isolatieglas is 1,1.

 

Waarom zonwerend isolatieglas?

 • Houdt warmte van de zon buiten
 • Houdt de woning koel op warme dagen
 • Ideaal voor het reguleren van een goed binnenklimaat

Stel je product samen

Klik op het gele informatie icoontje naast de titels voor meer informatie.

Geef hier de maat van je glas op (aantal mm) i Geef de glasmaat altijd door in millimeters. Hoe weet je nou de glasmaat? Dat zie je in onze instructievideo!
Let op: Hoe groter het oppervlak, hoe dikker het glas moet zijn.
Min. afmetingen: 150 mm x 150 mm
Max. afmetingen: 4500 mm x 2500 mm
Welk type glas wil je bestellen?
Wissen
Spouwbreedte
Heeft u een afwijkend model?
Geef de extra hoogtemaat(H1) op in aantal mm
Geef de extra breedtemaat(B1) op in aantal mm
Ventilatierooster? i
Kies hieronder een ventilatierooster
Selecteer een kleur ventilatierooster
Beglazingsrubber
Let op: Indien je een rooster bestelt berekenen wij de afmeting voor je, deze hoef je dus niet aan te passen.
Roeden of wienersprossen? i
Prijs berekenen

Veelgestelde vragen over zonwerend isolatieglas

Wat is zonwerend isolatieglas?

Zonwerende beglazing is dubbel glas dat is voorzien van een zonwerende coating. Door de zonwerende coating blijft de warmte in de zomer buiten en in de winter houdt de coating juist de warmte binnen. Afhankelijk van het type zonwerend glas dat je kiest, kan de warmte tot 60% beter gefilterd worden dan bij standaard dubbel glas. Zo blijf je profiteren van daglicht in de ruimte ten opzichte van andere zonwerende maatregelen. Daarbij leidt het tot minder energiekosten. In de zomer hoef je minder te koelen en in de winter profiteer je van de isolerende functie.

Waar plaats ik zonwerende beglazing?

Zonwerende beglazing is het meest nuttig om te plaatsen op ramen die gericht staan op het zuiden en het westen. Tijdens de zomermaanden komen hier de warmste zonnestralen vandaan. Zonwerende beglazing wordt veel geplaatst in zolderkamers, erkers, serredaken en hoge bedrijfsgebouwen. Wist je dat je zelfs het glas in je oude Velux dakraam makkelijk kan vervangen voor zonwerend glas?

 • Stelblokjes v.a. 2,71

  Stelblokjes

  Beschrijving Stelblokjes nodig voor je glasproject? Bij ons kun je stelblokjes in verschillende diktes en afmetingen makkelijk samenstellen. De blokjes zijn van kunststof gemaakt, en worden […]

 • Luchtkitpistool T16UX 321,23

  luchtkitpistool T 16 UX

  Beschrijving De T 16 UX is een open luchtkitpistool van Zwaluw wat geschikt is voor kitkokers tot 310ml. Het open model zorgt ervoor dat je eenvoudig […]

 • Glasdrager-3-naps-aluminium-WH-9803 94,03

  Glasdrager 3-naps aluminium WH-9803

  Krachtige zuignappen

Wij komen het glas persoonlijk bezorgen

Het glas gevonden dat je zocht? Dan komen onze medewerkers het persoonlijk bij je afleveren. Daarvoor hebben wij onze eigen bezorgservice. Wij maken geen gebruik van koeriersdiensten. Het glas gaat dus niet onnodig naar verschillende locaties voordat het bij jou terecht komt. Dat scheelt niet alleen tijd, de kans op schade of breuken is hierdoor ook vele malen kleiner. Het gehele proces verloopt sneller en efficiënter. Dat betekent dat jij kunt rekenen op een goede en betrouwbare service.

Onze medewerkers komen graag langs, maar het hoeft natuurlijk niet. Je mag je bestelling ook afhalen op een van onze locaties in Nederland. Welke optie je ook kiest, je kunt snel aan de slag met het vervangen of plaatsen van glas. Of het nou bij een klant, bij je thuis of op kantoor is. Elke glaszetter, schilder, bouwer of handige klusser kan direct aan het werk.