Voorzetramen kopen? | Voorzetraam op maat bij JouwGlas.nl
 • Eigen glasleverings service
 • Eenvoudig en snel bestellen
 • Op maat en helemaal naar wens

Voorzetramen

Voorzetramen kopen

Onze voorzetramen kun je gemakkelijk en snel samenstellen voor jouw gewenste doel. Allereerst geef je de juiste maten aan ons door, onderaan deze pagina vind je een korte toelichting over het inmeten van een voorzetraam. Bij ons kun je kiezen uit voorzetramen met scharnieren links, rechts of bovenaan, of voor vaste voorzetramen met schroeven of grendels. Een combinatie is ook mogelijk. Wij hebben voorzetramen met 4mm of 6mm enkel glas maar ook met gelaagd glas, voor als je extra bescherming nodig hebt. Het frame van het voorzetraam is leverbaar in verschillende kleuren.

Voorzetraam op maat

Heb je een voorzetraam op maat nodig? Bij Jouwglas.nl kun je voorzetramen op maat bestellen. Selecteer eenvoudig jouw lengte- en breedtematen en bestel jouw maatwerk voorzetramen via onze website.

Waarom een voorzetraam?
 • Energiebesparend
 • Goede geluidsisolatie
 • Verbetering van de isolatiewaarde
 • Goed, simpel en voordeling
 • Makkelijk zelf monteren

Stel je product samen

Klik op het gele informatie icoontje naast de titels voor meer informatie.

Geef hier de maat van je glas op (aantal mm) instructievideo!">i
Let op: Hoe groter het oppervlak, hoe dikker het glas moet zijn.
Welk type glas wil je bestellen? i
Wissen
Kies hieronder een kleur voorzetraam
Selecteer de gewenste montage
Prijs berekenen

 

 


 

Veelgestelde vragen over voorzetramen

Wat is een voorzetraam?

Een voorzetraam is enkel (veiligheids-) glas dat rondom voorzien is van een aluminiumframe. Voorzetramen zijn altijd eenvoudig te monteren aan de binnen of buitenzijde van het kozijn door middel van schroeven, grendels of scharnieren. Kies voor een voorzetraam met scharnier als je de ventilerende functie van het bestaande raam wil behouden. Met scharnier geeft je ook de mogelijkheid om het bestaande glas te reinigen. Kies voor grendels of schroeven als je het voorzetraam geheel vast wil maken tegen het kozijn, ventileren is dan niet mogelijk. Scharnieren kunnen ook gecombineerd worden met grendels of schroeven.

Wanneer gebruik je een voorzetraam?

Voorzetramen worden meestal gebruikt om de warmte -en geluidsisolatie te verbeteren. Met name veel oude woningen hebben soms nog enkel glas in de gevel. In sommige gevallen is het niet mogelijk om dubbel glas te plaatsen, voorzetramen kunnen dan een oplossing bieden. Een voorzetraam verbeterd de isolatie van ruimtes tot 50% ten opzichte van enkel glas. Voorzetramen kunnen ook gebruikt worden ter bescherming van kwetsbare glas-in-lood beglazing.

Hoe meet ik een voorzetraam in?

Een voorzetraam inmeten is niet moeilijk, je hebt er geen vakman bij nodig. Je hoeft slechts de dagmaat van het glas op te meten en daarbij 40mm op te tellen voor zowel de breedte als de hoogte. De dagmaat is het stuk glas dat voor jou zichtbaar is, het glas wat verborgen zit in het kozijn hoef je dus niet mee te tellen. Is jouw dagmaat 500mm x 600mm? De maat die je doorgeeft bij het samenstellen van jouw voorzetraam is dan 540mm x 640mm. Als je een voorzetraam met scharnieren wilt, houdt er dan rekening mee dat het scharnier ongeveer 15 tot 20 mm breed zal zijn. Bij voorzetramen met grendels heb je ongeveer 10mm extra ruimte nodig. Meet van te voren dus goed op of het voorzetraam zal passen op het kozijn.

 • Stelblokjes v.a. 2,71

  Stelblokjes

  Beschrijving Stelblokjes nodig voor je glasproject? Bij ons kun je stelblokjes in verschillende diktes en afmetingen makkelijk samenstellen. De blokjes zijn van kunststof gemaakt, en worden […]

 • Luchtkitpistool T16UX 321,23

  luchtkitpistool T 16 UX

  Beschrijving De T 16 UX is een open luchtkitpistool van Zwaluw wat geschikt is voor kitkokers tot 310ml. Het open model zorgt ervoor dat je eenvoudig […]

 • Glasdrager-3-naps-aluminium-WH-9803 94,03

  Glasdrager 3-naps aluminium WH-9803

  Krachtige zuignappen

Wij komen het glas persoonlijk bezorgen

Het glas gevonden dat je zocht? Dan komen onze medewerkers het persoonlijk bij je afleveren. Daarvoor hebben wij onze eigen bezorgservice. Wij maken geen gebruik van koeriersdiensten. Het glas gaat dus niet onnodig naar verschillende locaties voordat het bij jou terecht komt. Dat scheelt niet alleen tijd, de kans op schade of breuken is hierdoor ook vele malen kleiner. Het gehele proces verloopt sneller en efficiënter. Dat betekent dat jij kunt rekenen op een goede en betrouwbare service.

Onze medewerkers komen graag langs, maar het hoeft natuurlijk niet. Je mag je bestelling ook afhalen op een van onze locaties in Nederland. Welke optie je ook kiest, je kunt snel aan de slag met het vervangen of plaatsen van glas. Of het nou bij een klant, bij je thuis of op kantoor is. Elke glaszetter, schilder, bouwer of handige klusser kan direct aan het werk.