Welke 3 voordelen heeft een warm-edge spouw? (zwart kader) - JouwGlas.nl
  • Levering door eigen bezorgservice
  • Eenvoudig en snel glas kopen
  • Glas bestellen op maat

Welke 3 voordelen heeft een warm-edge spouw? (zwart kader)

Een warm-edge spouw is een extra optie die je hedendaags kan kiezen bij het samenstellen van jouw nieuwe isolatieglas. Dubbel glas wordt aan elkaar verbonden door een afstandhouder, dit is de aluminium strip die je tussen het glas ziet. Deze aluminium strip kun je tegenwoordig vervangen voor een zwarte kunststof strip, in de praktijk heet deze toepassing warm-edge spouw of een zwart kader. Ten opzichte van een aluminium afstandhouder heeft de warm-edge spouw 3 voordelen die echt het verschil maken.

1) Stijlvol uiterlijk 
Door het zwarte kader heb je minder last van schittering in het glas, hierdoor lijkt de afwerking van het glas in het kozijn mooier en strakker.

2) Een verbeterde isolatie
Daarnaast biedt de warm-edge spouw ook isolatievoordelen. Bij een standaard aluminium spouw verliest het glas veel warmte aan de randen, dit komt doordat het aluminium zonlicht en warmte weerkaatst. Een zwart kader absorbeert deze warmte beter, waardoor je minder warmte verlies hebt aan de randen van het glas. Een warm-edge spouw verlaagt de U-waarde, dit verbetert de algehele isolatie prestatie van het glas.

3) Minder kans op lek glas
Bij isolatieglas met een standaard aluminium afstandhouder zie je vaak dat er sprake is van condensvorming in de hoeken van het glas. Als de buitentempratuur in de winter erg laag is, en het vochtgehalte in de woning hoog is zorgt deze combinatie ervoor dat er condens ontstaat.

Condensvorming zoals op de foto hier boven kan op de lange termijn ervoor zorgen dat het kitwerk, het glas en het kozijn worden aangetast. Uiteindelijk kan dit leiden tot lekkage van het glas, en dit betekend dat het glas vervangen moet worden. Met een warm-edge spouw heb je minder last van dit fenomeen, dit komt omdat de randen van het glas minder gevoelig zijn voor warmteverlies.

Zit jij er aan te denken om nieuw HR++ isolatieglas te plaatsen? Kies dan voor de warm-edge, dit is één van de beste en modernste opties als het aankomt op isolatieglas voor je woning of kantoor.
Bij JOUWglas kun je eenvoudig tegen een scherpe prijs HR++ isolatieglas samenstellen. In het samenstel proces kun je onder het keuzemenu van de spouwbreedte aangeven dat je een warm-edge wil.
Heb je een spouwbreedte van 12mm nodig? Kies dan voor 12mm (Warm Edge).

Bekijk hier ons aanbod van HR++ isolatieglas. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief