Welke glaslatten heb ik nodig om een ruit te plaatsen? - JouwGlas.nl
  • Levering door eigen bezorgservice
  • Eenvoudig en snel bestellen
  • Op maat en helemaal naar wens

Welke glaslatten heb ik nodig om een ruit te plaatsen?

In totaal zijn er vijf verschillende glaslatten verkrijgbaar, ieder met hun eigen kenmerken en functies. Hieronder lees je de verschillende kenmerken en toepasgebieden per glaslat.

Neuslatten: dit type glaslat wordt toegepast aan de buitenzijde aan de onderkant van het glas. Neuslatten herken je aan het schuin aflopende model. Neuslatten hebben verschillende functies die het isolatieglas en het onderliggende kozijn beschermen. Zo zorgt het ervoor dat regenwater en vuil beter wordt afgevoerd en niet intrekt in het kozijn. De neuslat moet ongeveer 5mm uitsteken vanaf te onderdorpel, dit zorgt ervoor dat het kozijn en de sponning voldoende geventileerd wordt. Bekijk hier ons aanbod van verschillende neuslatten.

Standaard glaslatten: standaard glaslatten worden gebruikt om glas vast te monteren in het kozijn. De standaard glaslatten vind je aan de zijkanten en bovenzijde van het glas. De standaard glaslatten zijn recht of hebben één schuin aflopende zijde. Standaard glaslatten zijn bij JOUWglas.nl verkrijgbaar in 2 verschillende lengtematen en worden onbehandeld of 2 maal gegrond geleverd. Bekijk hier ons aanbod van standaard glaslatten.

Opdeklatten: opdeklatten zijn handig in gebruik op het moment dat je enkel glas wilt vervangen voor dubbel glas. Enkelglas heeft namelijk een andere sponning als dubbelglas. Door het plaatsen van een opdeklat past het dubbelglas goed in het kozijn. Opdeklatten kunnen worden gebruikt voor vaste en beweegbare delen. Opdeklatten beschermen het kozijn tegen water en vuil zodat houtrot voorkomen kan worden. Bij het bevestigen van een opdeklat is het aan te raden de opdeklat eerst voor te boren om scheurvorming te voorkomen.
Bekijk hier ons aanbod van opdeklatten.

Ventilatielatten: de naam verklapt het eigenlijk al, ventilatielatten worden toegepast op plaatsen waar extra ventilatie op de sponning nodig is. Sommige kozijnen zijn gevoeliger voor houtrot, bijvoorbeeld als een kozijn weinig zonlicht krijgt gedurende dag. Ventilatielatten zijn voorzien van een ventilatiesleuf aan de onderzijde, hierdoor wordt het onderliggende hout beter geventileerd en is er minder kans op houtrot. JOUWglas verkoopt drie soorten ventilatielatten, de maat die jij nodig hebt is afhankelijk van de dikte van de onderdorpel en/of kozijn.

Glasroedes: Vroeger kon men geen grote raamoppervlaktes produceren, men koos dan voor glasroeden voor grotere ramen. Een raam bestond dan eigenlijk uit 6 kleinere stukken glas bevestigd als geheel dankzij glasroeden. Houten glasroeden worden tegenwoordig veelal gebruikt om een bepaalde uitstraling te realiseren. Zo creëert het een nostalgisch en charmant effect aan een gebouw of woning, een stijl die nog steeds erg geliefd is. Je plakt de glasroedes over de wienersprossen, dit zijn de aluminium gekleurde profielen die in het isolatieglas geplaatst zijn.
Bekijk hier ons aanbod van glasroedes.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief