Wat voor glas heb ik nodig voor mijn Velux dakraam - JouwGlas.nl
  • Levering door eigen bezorgservice
  • Eenvoudig en snel glas kopen
  • Glas bestellen op maat

Wat voor glas heb ik nodig voor mijn Velux dakraam

Als je het glas van een Velux dakraam wil vervangen heb je glas nodig die moet voldoen aan bepaalde normen. Om veiligheidsredenen moet de binnen ruit bestaan uit gelaagd glas, als het glas breekt zullen er geen gevaarlijke scherven glas in de ruimte vallen. Gelaagd glas is voorzien van een taaie kunststof folie, als het glas breekt houdt deze folie de glasscherven bij elkaar. Gelukkig hoef je weinig moeite te doen om het juiste glas voor je dakraam te vinden. JOUWglas.nl verkoopt namelijk precies het stukje glas dat jij nodig hebt. Het glas dat wij verkopen voor dakramen voldoet aan de beglazingsnormen voor schuine dakramen. In het samenstelproces geef je aan welk type dakraam je hebt, vervolgens kun je nog kiezen tussen alleen HR++ glas of zonwerend isolatieglas. Aan de hand van deze informatie weten wij precies de juiste maten glas, je hoeft dus niet het glas zelf in te meten. Klik hier als je niet precies weet welk type dakraam je hebt.

Zonwerende functie Velux glas

De zonwerende functie zorgt ervoor dat er minder warmtestraling van de zon binnendringt, zo beperk je de hitte die ontstaat op zolderkamers tijdens de warme zomermaanden. Dit kun je bijvoorbeeld toepassen op ramen die gericht zijn op het zuiden en het westen, gedurende dag komen daar de meest zonnestralen vandaan.

Velux dakraam HR++

Al het glas dat wij leveren voor Velux dakramen is HR++ glas. Dit betekend dat het glas een uitstekende isolerende functie heeft. HR++ glas is namelijk voorzien van een warmte reflecterende coating en de ruimte tussen de twee glasplaten is gevuld met een edel gas. De coating en het gas zorgen ervoor dat de warmte minder snel kan ontsnappen via het glasoppervlak.

Stel hier jouw Velux dakraam samen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief