Wat is het verschil tussen enkel en oud dubbel glas (Thermopane) en HR++ isolatieglas? - JouwGlas.nl
  • Vanaf €125,- gratis bezorgd
  • Levering door eigen bezorgservice
  • Eenvoudig en snel bestellen
  • Op maat en helemaal naar wens

Wat is het verschil tussen enkel en oud dubbel glas (Thermopane) en HR++ isolatieglas?

De isolatiewaardes van deze glastypes maken het grootste verschil. 

Enkel glas bestaat uit slechts één glasplaat. Er is geen sprake van een spouw die ervoor zorgt dat de warmte beter wordt vastgehouden. Om die reden biedt enkel glas weinig tot geen isolatie.
Thermopane is de merknaam van ouderwets dubbel glas en is voornamelijk terug te vinden in woningen en gebouwen die gebouwd zijn voor het jaar 1995. Thermopane glas bestaat uit twee glasplaten met daar tussen een spouw die gevuld is met lucht. Thermopane glas heeft een spouw van maximaal 12mm. Zelfs dan wordt de isolatie als matig ervaren met de huidige maatstaven voor isolatie.
HR++ glas isoleert ruim 50% beter dan de eerste generatie Thermopane.

HR++ isolatieglas

HR++ is verkrijgbaar in verschillende soorten waarbij de U-waarde kan variëren. HR++ glas heeft een spouwbreedte van 13mm tot 16mm. Alles onder 13mm wordt niet meer erkend als HR++ glas. Hoe lager de U-waarde hoe beter het glas isoleert. Bij standaard dubbel glas is de spouw gevuld met droge lucht. Bij HR++ dubbelglas is de spouw gevuld met edelgas, bekend als “Argon” of “Krypton”. Naast het edelgas is er ook een warmte reflecterende coating aangebracht in de spouw. Deze coating is onzichtbaar en zit tegen de glasplaat geplakt. De effectiviteit van de warmte reflecterende coating en de spouwbreedte komt tot uitdrukking in verschillende namen. In de glaswereld spreekt men van HR, HR+ en HR++ glas.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief