Wanneer pas ik HR+++ Triple glas toe? - JouwGlas.nl
  • Levering door eigen bezorgservice
  • Eenvoudig en snel bestellen
  • Op maat en helemaal naar wens

Wanneer pas ik HR+++ Triple glas toe?

HR+++ of triple glas wordt toegepast in woningen of bedrijfspanden die zijn gebouwd of gerenoveerd op grond van “Passief Niveau”. Bij dit type woningen of bedrijfspanden is er sprake van een zeer goed energielabel. Het gehele pand is dan voorzien van extreem goede isolatiematerialen in de vloer, gevels, ramen en het dak waarbij alle kieren in het pand goed zijn afgesloten. Nieuwbouwwoningen met dit “Passief Niveau” zijn zo ingedeeld dat passieve zonnewarmte die binnenkomt via het glas het hele jaar zorgen voor ruimteverwarming. In die gevallen is er dus geen cv-ketel met klassieke radiatoren nodig, wat de woning dus een behoorlijke energie neutrale sticker geeft. 

Heb je geen pand met “Passief Niveau” dan is het niet zinvol om triple glas toe te passen. Heb je hier toch interesse in? Bekijk dan eerst de mogelijkheden tot renovatie van jouw woning of bedrijfspand op “Passief Niveau”. 

Houd er ook rekening mee dat HR+++ glas een behoorlijke spouw ruimte heeft waardoor kozijnen een diepere sponning nodig hebben.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief