Waarom plaatsen we niet overal HR+++ glas (triple glas)? - JouwGlas.nl
  • Levering door eigen bezorgservice
  • Eenvoudig en snel bestellen
  • Op maat en helemaal naar wens

Waarom plaatsen we niet overal HR+++ glas (triple glas)?

HR+++ glas is isolatieglas met drie glasplaten verbonden door 2 afgesloten spouwruimtes die gevuld zijn met edelgas. Dit type isolatieglas heeft een U-waarde van ongeveer 0,6 tot 0,8, hierdoor zorgt het glas voor optimale isolatie van woningen en bedrijfspanden. Triple glas is ten opzichte van dubbel glas een stuk zwaarder en dikker, hierdoor is het in de praktijk niet overal moeiteloos toe te passen. HR+++ wordt voornamelijk toegepast in nieuwbouw projecten en grootschalige renovatieprojecten die gericht zijn op het verbeteren van (geluid)isolatie.

HR+++ glas toepassen

Als je HR+++ glas wil toepassen dan moet je gevelconstructie hierop aangepast zijn. Het driedubbele isolatieglas is door de extra glasplaat een stuk zwaarder en dikker. Met name draairamen moeten stevig genoeg zijn om het glas te dragen. HR+++ glas verbeterd zowel de warmte als de geluidsisolatie van woningen en bedrijfspanden. Woon of werk je in de stad, naast het spoor of in de buurt van het vliegveld? Dan kan het plaatsen van HR+++ glas een uitkomst zijn tegen geluidsoverlast.

De voordelen van HR+++ glas

Zoals benoemd verbeterd HR+++ glas je warmte -en geluidsisolatie aanzienlijk. Het houdt gemiddeld 5 keer meer warmte vast dan enkel glas, en drie keer zo veel warmte als standaard dubbel glas met droge luchtvulling.
Daarnaast biedt HR+++ triple glas ook een zeer goede geluidsisolatie. Je zult bijvoorbeeld minder last hebben van verkeersgeluiden, langsrijdende treinen of vliegverkeer, dat is fijn voor in de avond. Ook zal je besparing op de energierekening merken, je hoeft namelijk een stuk minder lang en vaak te stoken. Hoe beter de warmte vastgehouden wordt in de woning, hoe minder vaak de verwarming aan hoeft te staan.
Met standaard dubbel glas heb je snel last van condens op het glas, dit komt door de tempratuurverschillen met binnen en buiten. Bij HR+++ triple glas heb je minder snel last van deze condensvorming. Daarbij heeft HR+++ triple glas een levensduur van tenminste 30 jaar, dit is gemiddeld 10 jaar langer dan standaard dubbel isolatieglas.

Waarmee moet je rekening houden bij HR+++ triple glas?

Zoals eerder benoemd is HR+++ vele malen zwaarder en dikker dan standaard dubbel glas of HR++ glas. Niet elk kozijn of draairaam is in staat om driedubbel isolatieglas te ondersteunen. Gemiddeld is HR+++ glas 10 kilo zwaarder per vierkante meter ten opzichte van standaard dubbel isolatieglas. Ook is het glas dikker, je moet rekening houden met een dikte van 28mm tot 36mm. Kijk dus voorhand goed of je sponning wel diep genoeg is voor HR+++ glas.

Zonwering

Het is aan te raden om goede zonwering te plaatsen als je HR+++ glas wil toepassen. Het driedubbele glas is namelijk in staat om behoorlijk wat zonlicht op te vangen, heerlijk voor de wintermaanden natuurlijk. Maar in de zomer kan het hierdoor flink warm worden.

Kosten en besparen

We moeten toegeven dat HR+++ isolatieglas best prijzig is ten opzichte van bijvoorbeeld HR++ dubbel glas of standaard isolatieglas. Op de lange termijn compenseert de aanschaf wel de jaarlijkse energiebesparing.

HR+++ glas bestellen?

Wist je dat je HR+++ glas eenvoudig geheel naar wens kunt samenstellen bij JOUWglas? Ben jij of ken jij iemand die handig is met glas, dan kun je zelf eenvoudig hiermee aan de slag. Het glas dat je bij ons besteld komt rechtstreeks uit de fabriek, dit leveren wij met onze eigen glaswagen bij jou op het gewenste adres.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief