Kan ik subsidie krijgen voor het plaatsen van HR++ / energiebesparend glas? - JouwGlas.nl
  • Levering door eigen bezorgservice
  • Eenvoudig en snel bestellen
  • Op maat en helemaal naar wens

Kan ik subsidie krijgen voor het plaatsen van HR++ / energiebesparend glas?

Er worden regelmatig subsidies aangeboden voor woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaar (VvE). Deze subsidies dragen bij aan het verduurzamen van woningen. Ook in 2022 is er een landelijke subsidie beschikbaar gesteld voor het plaatsen van HR++ glas.

Vergoeding
De landelijke overheid subsidieert ongeveer 30% van de aanschafwaarde van vloer, buitenmuur, dakisolatie en ook van HR++ glas. Stel je laat HR++ glas plaatsen met een waarde van 3.700 euro, dan ontvang je ongeveer een vergoeding van 1.300 euro.

Voorwaarden
Let op, 30% geldt alleen over uitgevoerde werkzaamheden die plaatsvonden in 2022. Wil je bijvoorbeeld werkzaamheden terug vragen over 2021, dan geldt het subsidietarief van 2021 dit bedroeg toen 20%. En andere belangrijke voorwaarde is dat het geplaatste HR++ glas is geplaatst door een vakkundig glas -of isolatiebedrijf.

Bekijk hier alle voorwaarden van de landelijke ISDE-subsidie.

Subsidies van verschillende overheid-lagen combineren
Er zijn ook gemeentes, provincies en waterschappen die subsidie geven voor isolatiemaatregelen. Deze lokale subsidies mag je combineren met de landelijke ISDE-subsidie. Je mag dus voor dezelfde maatregelen ISDE-subsidie aanvragen én een lokale subsidie. Uitzondering: dit geldt niet als je de ISDE-aanvraag vóór 21 april 2021 hebt ingediend. Dan heb je geen recht op de ISDE-subsidie als jij -of een vorige eigenaar- al een andere subsidie voor dezelfde soort maatregel hebt gekregen (bijvoorbeeld van de gemeente)

 Check hier de plaatselijke subsidiewijzer voor jouw situatie. En achterhaal eenvoudig of jij verschillende subsidies kan combineren! 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief