Hoeveel glasblokjes/glasband/kit heb ik nodig? - JouwGlas.nl
  • Levering door eigen bezorgservice
  • Eenvoudig en snel bestellen
  • Op maat en helemaal naar wens

Hoeveel glasblokjes/glasband/kit heb ik nodig?

Voor het plaatsen van glas heb je een aantal montagematerialen nodig. Waaronder: glasblokjes, kit en glasband.

Glasblokjesglasblokjes komen in verschillende maten, vormen en kleuren. Je hebt ze nodig om beschadiging of lekkage van het glas te voorkomen. De blokjes zorgen en namelijk voor dat het glas niet direct in aanraking komt met het kozijn en de sponning waarin het glas is geplaatst. Bij JOUWglas verkopen we kunststof glasblokjes, deze gaan namelijk het langst mee en brengen het minste risico op schade met zich mee. Tevens zijn kunststof glasblokjes ook het meest stevig, ideaal voor grote en zware isolatieglas ramen. Afhankelijk van het type raam waarin je het glas wil plaatsen heb je stel -en steunblokjes nodig. We adviseren je om contact met ons op te nemen als je niet zeker weet hoe je de glasblokjes moet plaatsen. Wij kunnen dan een passend advies geven.

Glasbandglasband is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. (PE) glasband is een soort zelfklevende band die je aanbrengt over de gehele sponning waarin je het glas gaat plaatsen. Zowel tegen de binnenste glasplaat als tegen de buitenste glasplaat. Je plaatst dus dubbel de omtrek van het glas in de sponning. Daarnaast plak je de glasband ook op alle glaslatten, je hebt dus behoorlijk wat nodig. Bij JOUWglas verkopen we glasband op rollen van 25 meter in de kleur antraciet of wit. Het is belangrijk dat je de glasband zorgvuldig aanbrengt, het beperkt namelijk aanzienlijk de risico’s op schade aan het glas. Het heeft als functie om kleine oneffenheden van het kozijn en de glaslatten op te vangen en zorgt ervoor dat het glas flexibel maar vast op de plek zit. Glas moet enige bewegingsruimte hebben in de sponning omdat je natuurlijk te maken hebt met verschillende weersomstandigheden. De meest gangbare maat glasband is 4×9. Deze zorgt voor goede bescherming en optimale ventilatie. 2×9 en 3×9 worden voor ondiepe sponningen gebruikt. 5×9 wordt voor juist een diepere sponning gebruikt.

Kit: Als laatste stap van glas plaatsen is het noodzakelijk om alles af te kitten. Maak bij voorkeur gebruik van elastische kit. Dit kan je mooi overschilderen. Houd hierbij rekening dat je beter te veel dan te weinig kit gebruikt. Overtollig kit kan je namelijk na afloop makkelijk verwijderen met een plamuurmesje. Te weinig kit vergroot juist het risico op lekkages. De kit breng je aan boven het PE-celband wat je in de sponning hebt aangebracht. Dit doe je zowel aan de binnen als de buitenzijde van het glas. Verder breng je de kit op de volgende plekken aan: beide zijden van de neuslat en de zij -en onderkant van de verticale glaslatten. Met een standaard kitkoker van  290ml kun je ongeveer 8 meter kit aanbrengen.

Tip: Meet van te voren goed uit hoeveel kit en glasband je nodig hebt. Dan weet je zeker dat je het glas in één keer kunt plaatsen. 

Bij JOUWglas bieden we nog meer tools aan die glas zetten een stuk makkelijker maken. Bij ons bestel je eenvoudig glasdragers, kitpistolen, rolmaten en handschoenen.
Makkelijk alles in een keer in huis voor jouw glasproject.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief