Hoe meet ik het glas in? - JouwGlas.nl
  • Levering door eigen bezorgservice
  • Eenvoudig en snel bestellen
  • Op maat en helemaal naar wens

Hoe meet ik het glas in?

Wat heb je nodig?
Voor het inmeten van glas kun je het beste gebruikmaken van een rolmaat. Glasmaten worden altijd opgemeten in millimeters. Het is makkelijk om pen en papier gereed te houden, zo kun je direct de maten noteren. Als je glas wilt bestellen heb je de glasmaat nodig. Aan de hand van de volgende stappen kun je de glasmaat die je nodig hebt simpel achterhalen.

Stap 1: meet de sponningmaat
Je meet eerst de sponningmaat op. De sponning is de uitsparing van het kozijn waar het glas in geplaatst wordt. Heb je nog glas in het kozijn zitten? Dan meet je de sponningmaat vanaf de buitenzijde van de glaslatten (dit is de lat die ervoor zorgt dat het glas stevig in het kozijn vastzit). Noteer de breedte en de hoogte van de sponningmaat in millimeters. Let op dat je deze maten niet door elkaar haalt als je straks gaat bestellen.

Stap 2: bereken de glasmaat
Nu weet je de sponningmaat. Om de glasmaat te achterhalen trek je 8 millimeter van zowel de breedte als de hoogte van de sponningmaat af. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het glas genoeg speling heeft. Door weersomstandigheden kan het kozijn namelijk krimpen of uitzetten. Wanneer er te weinig speling in het glas zit kunnen barsten ontstaan.

Bekijk onze video
Speciaal voor jou hebben we ook een korte instructievideo gemaakt over hoe je het beste glas in kan meten. Klik hier om de video te bekijken.
Klaar om glas te bestellen? Bekijk ons aanbod van enkelglas en dubbelglas.

Wij doen uiteraard ons best om instructies zo helder mogelijk uit te leggen voor iedereen. Als je er toch niet helemaal uitkomt mag je ons natuurlijk een e-mail sturen of bellen. We proberen je dan zo goed mogelijk te helpen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief