Triple glas HR+++ kopen? | Stel zelf samen bij Jouwglas.nl
 • Eigen glasleverings service
 • Eenvoudig en snel bestellen
 • Op maat en helemaal naar wens

Triple Glas HR+++

Wat is triple glas? 

Triple glas, ook wel HR +++ glas genoemd bestaat uit drie glasplaten met twee lagen edelgas. Triple glas heeft een extra isolerende werking voor zowel temperatuur als geluid. Door het gebruik van Triple glas blijft een woning of gebouw in de zomer koel en in de winter houdt het glas de warmte binnen. Daarnaast biedt triple glas een uitstekende oplossing tegen geluidsoverlast.

Zetten triple glas (HR +++)

Bij het zetten van triple glas is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van triple glas. Deze is namelijk, door de extra glasplaat die er tussen zit, zwaarder dan bijvoorbeeld enkel of dubbelglas. De constructie van het kozijn moet stevig genoeg zijn om het triple glas te kunnen dragen. Naast dat triple glas zwaarder is, is het ook dikker dan bijvoorbeeld dubbelglas. Houd daarom met het plaatsen van triple glas rekening met de sponning waarin het glas geplaatst wordt. Deze moet bij triple glas een stuk dieper zijn. Vooral bij woningrenovaties is het van belang goed na te gaan of de sponning dit extra gewicht kan dragen. Dit is voornamelijk van belang bij de draaiende delen.

Toepassing triple glas

Triple glas is in de meeste gevallen goed toepasbaar in nieuwbouw woningen. Voor een optimale isolatie is het aan te raden om naast het plaatsen van triple glas ook isolerende kozijnen en een dubbele kierdichting te hebben. Daarmee ben je voorzien van de beste isolatie en een grote besparing op lange termijn! De U-waarde van dit triple glas is in een nieuw kozijn 0,6.

Triple glas bestellen

Wil je Triple glas bestellen? Maak je huis energiezuiniger met trippel glas. Door de extreem isolerende werking blijft de warmte langer in de woning. Hiermee bespaar je op de energiekosten en geniet je extra lang van de warmte. Stel het triple glas zelf samen en bestel eenvoudig en snel bij Jouwglas. Snelle levering met onze eigen bezorgservice.

Waarom triple glas HR+++?

 • Energiebesparend
 • Zeer hoge isolatiewaarde
 • Goede geluidsisolatie

Stel je product samen

Klik op het gele informatie icoontje naast de titels voor meer informatie.

Geef hier de maat van je glas op (aantal mm) i Geef de glasmaat altijd door in millimeters. Hoe weet je nou de glasmaat? Dat zie je in onze instructievideo!
Let op: Hoe groter het oppervlak, hoe dikker het glas moet zijn.
Min. afmetingen: 150 mm x 150 mm
Max. afmetingen: 4500 mm x 2500 mm
Welk type glas wil je bestellen?
Wissen
Spouwbreedte
Heeft u een afwijkend model?
Geef de extra hoogtemaat(H1) op in aantal mm
Geef de extra breedtemaat(B1) op in aantal mm
Ventilatierooster? i
Kies hieronder een ventilatierooster
Selecteer een kleur ventilatierooster
Beglazingsrubber
Let op: Indien je een rooster bestelt berekenen wij de afmeting voor je, deze hoef je dus niet aan te passen.
Roeden of wienersprossen? i
Prijs berekenen

Veelgestelde vragen over triple glas HR++

Wat is HR+++ (triple glas)?

Triple glas, ook wel HR+++ glas genoemd, heeft een extra isolerende werking. Net als bij HR++ glas zit er een speciale warmte coating toegevoegd aan het glas en is de spouwruimte (de ruimte tussen de glasbladen) gevuld met edelgas. Echter heeft HR+++ een extra glasplaat, vandaar de term triple glas. De extra glasplaat zorgt voor een nog betere warmte -en geluidsisolatie van de woning.

Waar plaats ik HR+++ (triple glas)?

HR+++ glas is dikker en zwaarder in gewicht. Je kunt dit niet zomaar in de sponning plaatsen. De constructie van woningen moeten hier op aangepast worden. HR+++ glas wordt tegenwoordig veel toegepast in nieuwbouw projecten of woningrenovaties.

Wat is de U-waarde van HR+++ (triple glas)?

De U-waarde van HR+++ triple glas begint vanaf 0,8. Dit wordt als uitstekend ervaren. Met triple glas ga je enorm besparen op de energierekening. Voor een optimale isolatie is het aan te raden om naast het plaatsen van triple glas ook isolerende kozijnen en een dubbele kierdichting te hebben. Daarmee ben je voorzien van het beste isolatieglas op de huidige markt.

 • Stelblokjes v.a. 2,71

  Stelblokjes

  Beschrijving Stelblokjes nodig voor je glasproject? Bij ons kun je stelblokjes in verschillende diktes en afmetingen makkelijk samenstellen. De blokjes zijn van kunststof gemaakt, en worden […]

 • Luchtkitpistool T16UX 321,23

  luchtkitpistool T 16 UX

  Beschrijving De T 16 UX is een open luchtkitpistool van Zwaluw wat geschikt is voor kitkokers tot 310ml. Het open model zorgt ervoor dat je eenvoudig […]

 • Glasdrager-3-naps-aluminium-WH-9803 94,03

  Glasdrager 3-naps aluminium WH-9803

  Krachtige zuignappen

Wij komen het glas persoonlijk bezorgen

Het glas gevonden dat je zocht? Dan komen onze medewerkers het persoonlijk bij je afleveren. Daarvoor hebben wij onze eigen bezorgservice. Wij maken geen gebruik van koeriersdiensten. Het glas gaat dus niet onnodig naar verschillende locaties voordat het bij jou terecht komt. Dat scheelt niet alleen tijd, de kans op schade of breuken is hierdoor ook vele malen kleiner. Het gehele proces verloopt sneller en efficiënter. Dat betekent dat jij kunt rekenen op een goede en betrouwbare service.

Onze medewerkers komen graag langs, maar het hoeft natuurlijk niet. Je mag je bestelling ook afhalen op een van onze locaties in Nederland. Welke optie je ook kiest, je kunt snel aan de slag met het vervangen of plaatsen van glas. Of het nou bij een klant, bij je thuis of op kantoor is. Elke glaszetter, schilder, bouwer of handige klusser kan direct aan het werk.