Enkel glas kopen | Stel zelf samen bij Jouwglas.nl
 • Eigen glasleverings service
 • Eenvoudig en snel bestellen
 • Op maat en helemaal naar wens

Enkel glas

Enkel glas kopen

Enkelglas wordt ook wel vlakglas of floatglas genoemd en is goed te gebruiken voor toepassingen binnenshuis zoals binnendeuren, schuurdeuren, stalen deuren, douchewanden en keukenachterwanden.

Dit heldere enkelglas heeft namelijk een lage isolatiewaarde, maar is bijvoorbeeld wel uitermate geschikt om geluid tegen te houden en licht door te laten. Dit heldere enkelglas is te bestellen in diverse modellen vanaf 8 mm t/m 25 mm. Daarnaast kunt u kiezen voor een geslepen facet en/of afgeronde hoeken

Waarom enkel glas?

 • Licht
 • Makkelijk toepasbaar
 • Snelle levering

 

Stel je product samen

Klik op het gele informatie icoontje naast de titels voor meer informatie.

Geef hier de maat van je glas op (aantal mm) instructievideo!">i
Let op: Hoe groter het oppervlak, hoe dikker het glas moet zijn.
Welk type glas wil je bestellen? i
Wissen
Heeft u een afwijkend model? i

Vul in het bovenstaande veld de diameter van het glas in.

Let op: Het is wel vereist als nog een breedte en hoogte maat op te geven voor het glas.

Facet geslepen? i
Afgeronde hoeken? i
Prijs berekenen

Veelgestelde vragen over enkel glas

Wat is enkel glas?

Enkel glas of float glas is een glassoort die toegepast wordt op plaatsen waar isolatie niet van belang is. Je ziet het vaak terug binnenshuis of in schuurdeuren, af en toe kom je het nog tegen in oude woningen. Enkel glas is de basis voor veel glassoorten waaronder gelaagd, gehard en dubbel glas.

Hoe dik is enkel glas?

Enkel glas is verkrijgbaar in verschillende diktes, de meest voorkomende diktes zijn vaak 4mm of 6mm. Afhankelijk van de oppervlakte van het glas kies je de dikte, hoe groter het oppervlak hoe dikker en steviger het glas moet zijn. JOUWglas verkoopt enkel glas tot 25mm dik.

Wat is de isolatiewaarde (U-waarde) van enkel glas?

Enkel glas heeft een U-waarde van 5,8. Dit betekend dat de mate van isolatie erg slecht is ten opzichte van dubbel glas. Het wordt daarom afgeraden om enkel glas te gebruiken op plaatsen waar isolatie van belang is. HR++ isolatieglas is dubbel glas en heeft een U-waarde van 1,2 of 1,1 dit wordt als uitstekend ervaren.

 • Stelblokjes v.a. 2,71

  Stelblokjes

  Beschrijving Stelblokjes nodig voor je glasproject? Bij ons kun je stelblokjes in verschillende diktes en afmetingen makkelijk samenstellen. De blokjes zijn van kunststof gemaakt, en worden […]

 • Luchtkitpistool T16UX 321,23

  luchtkitpistool T 16 UX

  Beschrijving De T 16 UX is een open luchtkitpistool van Zwaluw wat geschikt is voor kitkokers tot 310ml. Het open model zorgt ervoor dat je eenvoudig […]

 • Glasdrager-3-naps-aluminium-WH-9803 94,03

  Glasdrager 3-naps aluminium WH-9803

  Krachtige zuignappen

Wij komen het glas persoonlijk bezorgen

Het glas gevonden dat je zocht? Dan komen onze medewerkers het persoonlijk bij je afleveren. Daarvoor hebben wij onze eigen bezorgservice. Wij maken geen gebruik van koeriersdiensten. Het glas gaat dus niet onnodig naar verschillende locaties voordat het bij jou terecht komt. Dat scheelt niet alleen tijd, de kans op schade of breuken is hierdoor ook vele malen kleiner. Het gehele proces verloopt sneller en efficiënter. Dat betekent dat jij kunt rekenen op een goede en betrouwbare service.

Onze medewerkers komen graag langs, maar het hoeft natuurlijk niet. Je mag je bestelling ook afhalen op een van onze locaties in Nederland. Welke optie je ook kiest, je kunt snel aan de slag met het vervangen of plaatsen van glas. Of het nou bij een klant, bij je thuis of op kantoor is. Elke glaszetter, schilder, bouwer of handige klusser kan direct aan het werk.