Opdeklatten kopen? | Opdek glasslatten van JouwGlas.nl
 • Eigen glasleverings service
 • Eenvoudig en snel bestellen
 • Op maat en helemaal naar wens

Opdeklatten

Tip!

Bij een glaslat is het meestal aan te raden om ook een (zelfklevende) beglazingsband op je glaslat aanbrengen. Deze monteer je op de zijde van de glaslat wat in contact komt met het glas.

 • Rood meranti hout voor een lange levensduur
 • Beschermt tegen houtrot
 • Dient als opvulling van de sponning

JOUWglas.nl levert verschillende type opdeklatten. In het samenstel proces selecteer je het type opdeklat dat je nodig hebt. De lengtematen die wij aanbieden voor opdeklatten zijn 2,45 meter en 2,65 meter. We leveren de opdeklatten onbehandeld of twee maal wit gegrond.

Product specificaties

Beschikbare modellen

12.1, 12.2, 12.3, 12.4, 12.5, 12.6, 13.45, 15.1, 19x34a, 25x37b, 9.2, 9.3, 9.4

Lengte

2,45m1, 3,65m1

Afwerking

onbehandeld, wit (2x gegrond)

Selecteer je variatie
Wissen

Jouw
overzicht

Basisprijs v.a. 11,27

Wat is een opdeklat?

Opdeklatten worden gebruikt bij het bevestigen van, voornamelijk, dubbelglas. Bij het vervangen van enkelglas voor dubbelglas zijn opdeklatten erg handig voor het opvullen van de sponning. Enkelglas heeft namelijk een andere sponning als dubbelglas. Door het plaatsen van een opdeklat past het dubbelglas goed in het kozijn. Opdeklatten kunnen worden gebruikt voor vaste en beweegbare delen.


Hoe bevestig ik opdeklatten?

Opdeklatten beschermen het kozijn tegen water en vuil zodat houtrot voorkomen kan worden. Bij het bevestigen van een opdeklat is het aan te raden de opdeklat eerst voor te boren om scheurvorming te voorkomen.


Bekijk hieronder alle beschikbare modellen

Selecteer je variatie bovenaan de pagina.

 • Stelblokjes v.a. 2,71

  Stelblokjes

  Beschrijving Stelblokjes nodig voor je glasproject? Bij ons kun je stelblokjes in verschillende diktes en afmetingen makkelijk samenstellen. De blokjes zijn van kunststof gemaakt, en worden […]

 • Luchtkitpistool T16UX 321,23

  luchtkitpistool T 16 UX

  Beschrijving De T 16 UX is een open luchtkitpistool van Zwaluw wat geschikt is voor kitkokers tot 310ml. Het open model zorgt ervoor dat je eenvoudig […]

 • Glasdrager-3-naps-aluminium-WH-9803 94,03

  Glasdrager 3-naps aluminium WH-9803

  Krachtige zuignappen

Wij komen het glas persoonlijk bezorgen

Het glas gevonden dat je zocht? Dan komen onze medewerkers het persoonlijk bij je afleveren. Daarvoor hebben wij onze eigen bezorgservice. Wij maken geen gebruik van koeriersdiensten. Het glas gaat dus niet onnodig naar verschillende locaties voordat het bij jou terecht komt. Dat scheelt niet alleen tijd, de kans op schade of breuken is hierdoor ook vele malen kleiner. Het gehele proces verloopt sneller en efficiënter. Dat betekent dat jij kunt rekenen op een goede en betrouwbare service.

Onze medewerkers komen graag langs, maar het hoeft natuurlijk niet. Je mag je bestelling ook afhalen op een van onze locaties in Nederland. Welke optie je ook kiest, je kunt snel aan de slag met het vervangen of plaatsen van glas. Of het nou bij een klant, bij je thuis of op kantoor is. Elke glaszetter, schilder, bouwer of handige klusser kan direct aan het werk.