Opdeklat glasroede kopen? Bestel hier houten glasroeden
 • Eigen glasleverings service
 • Eenvoudig en snel bestellen
 • Op maat en helemaal naar wens

Opdeklat glasroede

Tip!

Bij een glaslat is het meestal aan te raden om ook een (zelfklevende) beglazingsband op je glaslat aanbrengen. Deze monteer je op de zijde van de glaslat wat in contact komt met het glas.

 • Rood meranti hout voor een lange levensduur
 • Tijdloos mooi
 • Geeft een klassieke uitstraling

Bij JOUWglas.nl kun je makkelijk glasroeden bestellen voor jouw raam. Onze glasroeden zijn gemaakt van donker rood meranti hout en in twee lengte maten te bestellen; 2,45 meter en 3,65 meter. Je kan kiezen voor onbehandelde glasroeden maar ook voor 2 maal wit gegrond, dan kun je ze direct aflakken. 15×17 gebruik je voor de zijdes van het kozijn, 15×26 gebruik je als midden scheiding voor de glasplaten.

Product specificaties

Beschikbare modellen

optie 1, optie 2

Lengte

2,45m1, 3,65m1

Afwerking

onbehandeld, wit (2x gegrond)

Selecteer je variatie
Wissen

Jouw
overzicht

Basisprijs v.a. 23,40

Wat is een glasroede?

Glasroeden werden vroeger toegepast om grote glasoppervlaktes te overbruggen. Je ziet het vooral terug in historische gebouwen en woningen. Tegenwoordig wordt het ook toegepast als men een klassieke uitstraling aan het glas wilt toevoegen. Bij JOUWglas.nl kun je makkelijk glasroeden bestellen voor jouw raam. 15×17 gebruik je voor de zijdes van het kozijn, 15×26 gebruik je als midden scheiding voor de glasplaten.


Hoe bevestig ik glasroeden?

De opdekroedes van JOUWglas.nl bevestig je op het raam over het aluminium gekleurde profiel dat in het isolatieglas is geplaatst, dit creëert een klassiek nostalgisch effect. De glasroedes kun je eenvoudig bevestigen met kruisroede tape en vervolgens afkitten, zorg alvorens dat het onderliggende oppervlak vrij is van vet, vuil en vocht.


Waarom glasroeden?
Vroeger kon men geen grote raamoppervlaktes produceren, men koos dan voor glasroeden voor grotere ramen. Een raam bestond dan eigenlijk uit 6 kleinere stukken glas bevestigd als geheel dankzij glasroeden. Houten glasroeden worden tegenwoordig veelal gebruikt om een bepaalde uitstraling te realiseren. Zo creëert het een nostalgisch en charmant effect aan een gebouw of woning, een stijl die nog steeds erg geliefd is.


Glasroeden hout kopen?

Een glasroede hout stel je zelf samen bij Jouwglas. Bepaal de lengte, het model en de afwerking en creëer een klassieke uitstraling voor je ruiten.

Bekijk hieronder alle beschikbare modellen

Selecteer je variatie bovenaan de pagina.

 • Stelblokjes v.a. 2,71

  Stelblokjes

  Beschrijving Stelblokjes nodig voor je glasproject? Bij ons kun je stelblokjes in verschillende diktes en afmetingen makkelijk samenstellen. De blokjes zijn van kunststof gemaakt, en worden […]

 • Luchtkitpistool T16UX 321,23

  luchtkitpistool T 16 UX

  Beschrijving De T 16 UX is een open luchtkitpistool van Zwaluw wat geschikt is voor kitkokers tot 310ml. Het open model zorgt ervoor dat je eenvoudig […]

 • Glasdrager-3-naps-aluminium-WH-9803 94,03

  Glasdrager 3-naps aluminium WH-9803

  Krachtige zuignappen

Wij komen het glas persoonlijk bezorgen

Het glas gevonden dat je zocht? Dan komen onze medewerkers het persoonlijk bij je afleveren. Daarvoor hebben wij onze eigen bezorgservice. Wij maken geen gebruik van koeriersdiensten. Het glas gaat dus niet onnodig naar verschillende locaties voordat het bij jou terecht komt. Dat scheelt niet alleen tijd, de kans op schade of breuken is hierdoor ook vele malen kleiner. Het gehele proces verloopt sneller en efficiënter. Dat betekent dat jij kunt rekenen op een goede en betrouwbare service.

Onze medewerkers komen graag langs, maar het hoeft natuurlijk niet. Je mag je bestelling ook afhalen op een van onze locaties in Nederland. Welke optie je ook kiest, je kunt snel aan de slag met het vervangen of plaatsen van glas. Of het nou bij een klant, bij je thuis of op kantoor is. Elke glaszetter, schilder, bouwer of handige klusser kan direct aan het werk.