Neuslatten kopen? | Stel zelf samen bij Jouwglas.nl
 • Eigen glasleverings service
 • Eenvoudig en snel bestellen
 • Op maat en helemaal naar wens

Neuslatten

Tip!

Bij een glaslat is het meestal aan te raden om ook een (zelfklevende) beglazingsband op je glaslat aanbrengen. Deze monteer je op de zijde van de glaslat wat in contact komt met het glas.

 • Rood meranti hout voor een lange levensduur
 • Beschermt tegen houtrot
 • Ventilerend
 • Afwaterend

Neuslatten kopen

De neuslatten die JOUWglas.nl aanbiedt zijn gemaakt van donker rood meranti hout. In het samenstelproces geef je aan welk type neuslat je nodig hebt, de lengte 2,45 meter of 3,65 meter wilt en of je de neuslat onbehandeld of 2x wit gegrond wilt ontvangen. Scroll naar beneden om een volledig overzicht te bekijken van onze neuslatten of koop direct jouw neuslatten.

Product specificaties

Beschikbare modellen

NL.100, NL.110, NL.15, NL.20, NL.20/12, NL.25, NL.25/12, NL.30, NL.35, NL.40, NL.45, NL.50, NL.55, NL.60, NL.65, NL.70, NL.75, NL.80, NL.85, NL.90, NL.95

Lengte

2,45m1, 3,65m1

Afwerking

onbehandeld, wit (2x gegrond)

Selecteer je variatie
Wissen

Jouw
overzicht

Basisprijs v.a. 16,31

Wat is een neuslat?

Een neuslat is een schuin aflopende glaslat, deze vind je onderaan het glas aan de buitenzijde van het gebouw. Door zijn functionele en beschermende eigenschappen wordt de levensduur van het kozijn en het glas gewaarborgd. JOUWglas.nl levert alle neuslatten onbehandeld of twee maal wit gegrond en in twee lengte maten.


Waar pas ik neuslatten toe?

Neuslatten plaats je aan de onderzijde van het glas aan de buitenkant van het gebouw. Je plaatst de neuslat niet direct op het kozijn, omdat de neuslat een ventilerende eigenschap heeft. De neuslat plaats je in de sponning op rubberen blokjes, deze blokjes plaats je met behulp van kit haaks op de sponning. Het eerste blokje plaats je ongeveer 60mm uit de hoek vanaf het kozijn ongeveer per 200mm plaats je het volgende blokje. De neuslat moet ongeveer 5 mm uitsteken vanaf de onderdorpel, deze ruimte moet open blijven.


Waarom neuslatten kopen?

Neuslatten hebben een beschermende en ventilerende functie voor het glas en het kozijn. De neuslat is bestand tegen zware weersomstandigheden. De neuslat beschermt de onderdorpel in de sponning, hij zorgt ervoor dat er geen vocht of vuil in het kozijn terecht komt doordat de neuslat schuin afloopt. Door de ventilerende functie wordt de kwaliteit van het glas en het kozijn beter behouden omdat vocht niet in het kozijn kan trekken.

Neuslatten kopen

Neuslatten koop je snel en gemakkelijk bij Jouwglas. Selecteer zelf de maat neuslatten en het model. Daarnaast heb je de keuze uit wit of onbehandeld, zodat het perfect aansluit bij jouw wensen.


Bekijk hieronder alle beschikbare neuslatten maten

Selecteer je variatie bovenaan de pagina.

 • Stelblokjes v.a. 2,71

  Stelblokjes

  Beschrijving Stelblokjes nodig voor je glasproject? Bij ons kun je stelblokjes in verschillende diktes en afmetingen makkelijk samenstellen. De blokjes zijn van kunststof gemaakt, en worden […]

 • Luchtkitpistool T16UX 321,23

  luchtkitpistool T 16 UX

  Beschrijving De T 16 UX is een open luchtkitpistool van Zwaluw wat geschikt is voor kitkokers tot 310ml. Het open model zorgt ervoor dat je eenvoudig […]

 • Glasdrager-3-naps-aluminium-WH-9803 94,03

  Glasdrager 3-naps aluminium WH-9803

  Krachtige zuignappen

Wij komen het glas persoonlijk bezorgen

Het glas gevonden dat je zocht? Dan komen onze medewerkers het persoonlijk bij je afleveren. Daarvoor hebben wij onze eigen bezorgservice. Wij maken geen gebruik van koeriersdiensten. Het glas gaat dus niet onnodig naar verschillende locaties voordat het bij jou terecht komt. Dat scheelt niet alleen tijd, de kans op schade of breuken is hierdoor ook vele malen kleiner. Het gehele proces verloopt sneller en efficiënter. Dat betekent dat jij kunt rekenen op een goede en betrouwbare service.

Onze medewerkers komen graag langs, maar het hoeft natuurlijk niet. Je mag je bestelling ook afhalen op een van onze locaties in Nederland. Welke optie je ook kiest, je kunt snel aan de slag met het vervangen of plaatsen van glas. Of het nou bij een klant, bij je thuis of op kantoor is. Elke glaszetter, schilder, bouwer of handige klusser kan direct aan het werk.