Glaslatten kopen? -JouwGlas.nl
 • Eigen glasleverings service
 • Eenvoudig en snel bestellen
 • Op maat en helemaal naar wens

Glaslatten

Tip!

Bij een glaslat is het meestal aan te raden om ook een (zelfklevende) beglazingsband op je glaslat aanbrengen. Deze monteer je op de zijde van de glaslat wat in contact komt met het glas.

 • Rood meranti hout voor een lange levensduur
 • Verbeterd de warmte-isolatie
 • Ventilerend
 • Afwaterend

Onze standaard glaslatten zijn gemaakt van donker rood meranti hout. In het samenstel proces geef je aan welk type je nodig hebt, de lengte 2,45 meter of 2,65 meter wilt en of je de glaslat onbehandeld of 2x wit gegrond wilt ontvangen. Scroll naar beneden voor een overzicht van al onze standaard glaslatten. De grondverf is direct over te lakken in de gewenste kleur. De glaslatten zijn makkelijk in verstek te zagen waardoor de hoeken goed op elkaar aansluiten.

Product specificaties

Beschikbare modellen

10.1, 12.0, 12.10, 17.1, 17.10, 17.11, 17.2, 17.3, 17.4, 17.5, 17.5B, 17.6, 17.8, 17.8A, 17.9, 19.1, 19.2, 19.4, 20.2, JoJo, Paloma

Lengte

2,45m1, 3,65m1

Afwerking

onbehandeld, wit (2x gegrond)

Selecteer je variatie
Wissen

Jouw
overzicht

Basisprijs v.a. 11,27
 • Wat is een standaard glaslat?
  Standaard glaslatten worden gebruikt om glas vast te monteren in het kozijn. De standaard glaslat vind je aan de zijkanten en bovenzijde van het glas. De standaard glaslatten zijn recht of hebben één schuin aflopende zijde. Standaard glaslatten zijn bij JOUWglas.nl verkrijgbaar in 2 verschillende lengtematen en worden onbehandeld of 2 maal gegrond geleverd.  
 • Waar pas ik een standaard glaslat toe?
  De standaard glaslatten plaats je aan de zijkant en bovenzijde van het glas. De glaslatten bevestig je op het kozijn waarin het glas is geplaatst. Je bevestigd de glaslatten met nietjes, hiervoor wordt een tacker gebruikt. Heb je geen tacker? Dan kun je koploze spijkertjes gebruiken, deze moeten wel zorgvuldig toegepast worden in verband met splijting van het hout. Als laatste moet het kozijn flink afgekit worden. 
 • Waarom glaslatten?
  Glaslatten hebben verschillende functies. Ze zorgen voor extra isolatie, dus de warmte uit de woning kan minder snel ontsnappen. Daarnaast zorgen glaslatten ervoor dat het glas stevig in het kozijn blijft zitten, het glas is beter bestand tegen zware weersomstandigheden. Ook hebben glaslatten een ventilerende en afwaterende functie, dit verlengt de levensduur van het glas maar ook van het kozijn.

Bekijk hieronder alle beschikbare modellen

Selecteer je variatie bovenaan de pagina.

 • Stelblokjes v.a. 2,71

  Stelblokjes

  Beschrijving Stelblokjes nodig voor je glasproject? Bij ons kun je stelblokjes in verschillende diktes en afmetingen makkelijk samenstellen. De blokjes zijn van kunststof gemaakt, en worden […]

 • Luchtkitpistool T16UX 321,23

  luchtkitpistool T 16 UX

  Beschrijving De T 16 UX is een open luchtkitpistool van Zwaluw wat geschikt is voor kitkokers tot 310ml. Het open model zorgt ervoor dat je eenvoudig […]

 • Glasdrager-3-naps-aluminium-WH-9803 94,03

  Glasdrager 3-naps aluminium WH-9803

  Krachtige zuignappen

Wij komen het glas persoonlijk bezorgen

Het glas gevonden dat je zocht? Dan komen onze medewerkers het persoonlijk bij je afleveren. Daarvoor hebben wij onze eigen bezorgservice. Wij maken geen gebruik van koeriersdiensten. Het glas gaat dus niet onnodig naar verschillende locaties voordat het bij jou terecht komt. Dat scheelt niet alleen tijd, de kans op schade of breuken is hierdoor ook vele malen kleiner. Het gehele proces verloopt sneller en efficiënter. Dat betekent dat jij kunt rekenen op een goede en betrouwbare service.

Onze medewerkers komen graag langs, maar het hoeft natuurlijk niet. Je mag je bestelling ook afhalen op een van onze locaties in Nederland. Welke optie je ook kiest, je kunt snel aan de slag met het vervangen of plaatsen van glas. Of het nou bij een klant, bij je thuis of op kantoor is. Elke glaszetter, schilder, bouwer of handige klusser kan direct aan het werk.