Gelaagd glas bestellen? | Jouwglas.nl
 • Vanaf €125,- gratis bezorgd
 • Eigen glasleverings service
 • Eenvoudig en snel bestellen
 • Op maat en helemaal naar wens

Gelaagd glas

Wat is gelaagd glas?

Ben je op zoek naar gelaagd glas. Zodat je een hoge veiligheid ervaart? Dan is gelaagd glas de juiste keuze. Gelaagd glas bestaat uit meerdere op elkaar gesmolten glasplaten waar een speciaal folie tussen is geplaatst. De dikte is ongeveer 0,38 mm per folielaag. De folielagen zorgen voor een sterke samenstelling van de ruit. Het folie van gelaagd glas voorkomt dat een ruit uiteenvalt bij een breuk. Hierdoor zijn er geen gevaarlijke scherven of losse stukken glas en is dus extra veilig. Het folie en de glasplaten worden verwarmd en onder druk samengeperst om één geheel te vormen. Gelaagd glas is verplicht in ramen waar zich een verhoogd risico voordoet op doorval van een persoon. Dit houdt in dat bij renovatie of nieuwbouw alle beglazingen lager dan 90 cm aan de binnenzijde minimaal van gelaagd glas is voorzien.

Voordelen gelaagd glas

Door het extra folie in gelaagd glas is het glas inbraakwerend en -vertragend, omdat de ruit niet in zijn geheel uit elkaar valt. Daarnaast biedt gelaagd glas een hoge isolatiewaarde, waardoor je bespaart op de energiekosten. Veiligheidsglas is net zo helder als gewoon glas. Dit gelaagde glas is te bestellen in elk gewenst model, met of zonder facet en/of afgeronde hoeken.

Waarom gelaagd glas?

 • Extra veilig
 • Sterk
 • Ideaal tegen inbraak

Stel je product samen

Klik op het gele informatie icoontje naast de titels voor meer informatie.

Geef hier de maat van je glas op (aantal mm) i
Let op: Hoe groter het oppervlak, hoe dikker het glas moet zijn.
Welk type glas wil je bestellen? i
Wissen
Heeft u een afwijkend model? i

Vul in het bovenstaande veld de diameter van het glas in.

Let op: Het is wel vereist als nog een breedte en hoogte maat op te geven voor het glas.

Facet geslepen? i
Afgeronde hoeken? i
 • Stelblokjes v.a. 2,71

  Stelblokjes

  Beschrijving Stelblokjes nodig voor je glasproject? Bij ons kun je stelblokjes in verschillende diktes en afmetingen makkelijk samenstellen. De blokjes zijn van kunststof gemaakt, en worden […]

 • Luchtkitpistool T16UX 167,28

  luchtkitpistool T 16 UX

  Beschrijving De T 16 UX is een open luchtkitpistool van Zwaluw wat geschikt is voor kitkokers tot 310ml. Het open model zorgt ervoor dat je eenvoudig […]

 • Handkitpistool-H-45 75,21

  Handkitpistool H 45

  Hout – zwart PVC

 • Glasdrager-3-naps-aluminium-WH-9803 57,83

  Glasdrager 3-naps aluminium WH-9803

  Krachtige zuignappen

Wij komen het glas persoonlijk bezorgen

Het glas gevonden dat je zocht? Dan komen onze medewerkers het persoonlijk bij je afleveren. Daarvoor hebben wij onze eigen bezorgservice. Wij maken geen gebruik van koeriersdiensten. Het glas gaat dus niet onnodig naar verschillende locaties voordat het bij jou terecht komt. Dat scheelt niet alleen tijd, de kans op schade of breuken is hierdoor ook vele malen kleiner. Het gehele proces verloopt sneller en efficiënter. Dat betekent dat jij kunt rekenen op een goede en betrouwbare service.

Onze medewerkers komen graag langs, maar het hoeft natuurlijk niet. Je mag je bestelling ook afhalen op een van onze locaties in Nederland. Welke optie je ook kiest, je kunt snel aan de slag met het vervangen of plaatsen van glas. Of het nou bij een klant, bij je thuis of op kantoor is. Elke glaszetter, schilder, bouwer of handige klusser kan direct aan het werk.