Gehard glas - JouwGlas.nl
 • Vanaf €50,- gratis bezorgd
 • Eigen glasleverings service
 • Eenvoudig en snel bestellen
 • Op maat en helemaal naar wens

Gehard glas

Beschrijving
Gehard enkelglas is vijf keer zo sterk als enkel of dubbel glas. Dit glas is stootvast, moeilijk om te breken en daardoor ideaal voor bijvoorbeeld winkelruiten. Gehard enkelglas is moeilijk te breken, maar als het breekt, breekt het veilig in duizenden stukjes zodat er geen grote glasscherven ontstaan. Wel zo veilig.

Gehard glas heeft een U-waarde van ongeveer 2,8 en dankt zijn sterkte aan de trekspanning binnenin de glasplaat. Omdat het glas slecht warmte geleid zal de buitenkant sneller warm worden dan de kern. Tussen de kern en de buitenkant ontstaat dan een trekspanning doordat de glasplaat, voordat deze kan breken, snel afkoelt zodat de glasplaat zich bij elkaar houdt.

Door de eigenschappen van gehard enkelglas moeten bewerkingen aan het glas zoals slijpen, facetranden en gaten boren vóór het verhardingsproces gebeuren. Het is namelijk niet mogelijk om reeds gehard glas te bewerken. De kans op breuk is dan aanzienlijk groot. Geef daarom bij het bestellen al aan of je het facet geslepen en/of afgeronde hoeken wilt.

Waarom gehard glas?

 • Veilig
 • Sterk
 • Anti-inbraak

Stel je product samen

Klik op het gele informatie icoontje naast de titels voor meer informatie.

Welk type glas wil je bestellen? i
Wissen
Geef hier de maat van je glas op (aantal mm) i
Let op: Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn.
Heeft u een afwijkend model? i

Vul in het bovenstaande veld de diameter van het glas in.

Let op: Het is wel vereist als nog een breedte en hoogte maat op te geven voor het glas.

Facet geslepen? i
Afgeronde hoeken? i
 • v.a. 2,71

  Stelblokjes

  Beschrijving Stelblokjes nodig voor je glasproject? Bij ons kun je stelblokjes in verschillende diktes en afmetingen makkelijk samenstellen. De blokjes zijn van kunststof gemaakt, en worden […]

 • 167,28

  luchtkitpistool T 16 UX

  Beschrijving De T 16 UX is een open luchtkitpistool van Zwaluw wat geschikt is voor kitkokers tot 310ml. Het open model zorgt ervoor dat je eenvoudig […]

 • 75,21

  Handkitpistool H 45

  Hout – zwart PVC

 • 57,83

  Glasdrager 3-naps aluminium WH-9803

  Krachtige zuignappen

Zelf glas inmeten zo doe je dat!

In deze video zie je hoe je glas kan inmeten. De juiste meetmethode is altijd de breedte keer de hoogte. Haal deze niet door elkaar als u gaat bestellen op onze website. Het gedeelte waar het glas wordt in geplaatst is de sponning. We laten u zien hoe u het beste de sponning maat kan opmeten. Glas inmeten doen we dat altijd in millimeters.


Wij komen het glas persoonlijk bezorgen

Het glas gevonden dat je zocht? Dan komen onze medewerkers het persoonlijk bij je afleveren. Daarvoor hebben wij onze eigen bezorgservice. Wij maken geen gebruik van koeriersdiensten. Het glas gaat dus niet onnodig naar verschillende locaties voordat het bij jou terecht komt. Dat scheelt niet alleen tijd, de kans op schade of breuken is hierdoor ook vele malen kleiner. Het gehele proces verloopt sneller en efficiënter. Dat betekent dat jij kunt rekenen op een goede en betrouwbare service.

Onze medewerkers komen graag langs, maar het hoeft natuurlijk niet. Je mag je bestelling ook afhalen op een van onze locaties in Nederland. Welke optie je ook kiest, je kunt snel aan de slag met het vervangen of plaatsen van glas. Of het nou bij een klant, bij je thuis of op kantoor is. Elke glaszetter, schilder, bouwer of handige klusser kan direct aan het werk.