Figuur glas kopen? | Stel zelf samen bij Jouwglas.nl
 • Eigen glasleverings service
 • Eenvoudig en snel bestellen
 • Op maat en helemaal naar wens

Figuurglas enkel

Figuurglas enkel

Figuurglas is doorschijnend maar ondoorzichtig glas met een reliëf. Het figuurglas is gemaakt van blank of gekleurd glas dat aan het einde van de glasoven tussen twee walsen is doorgegaan waardoor een patroon is ontstaan zoals ribbels, bobbels of een ander motief.

Dit figuurglas is enkelglas en daardoor prima toepasbaar binnenshuis, in- of boven bijvoorbeeld een deur.

Stel je product samen

Klik op het gele informatie icoontje naast de titels voor meer informatie.

Geef hier de maat van je glas op (aantal mm) instructievideo!">i
Let op: Hoe groter het oppervlak, hoe dikker het glas moet zijn.
Welk type glas wil je bestellen? i
Wissen
Heeft u een afwijkend model? i

Vul in het bovenstaande veld de diameter van het glas in.

Let op: Het is wel vereist als nog een breedte en hoogte maat op te geven voor het glas.

Facet geslepen? i
Afgeronde hoeken? i
Prijs berekenen

Veelgestelde vragen over enkel figuurglas

Wat is figuur glas?

Figuur glas is lichtdoorlatend maar ondoorzichtig glas met een reliëf of motief. Het figuurglas is gemaakt van blank of gekleurd glas dat aan het einde van de glasoven tussen twee walsen is doorgegaan waardoor een patroon is ontstaan zoals ribbels, bobbels of een ander motief. Voor extra privacy kun je figuur glas kiezen wat nog extra voorzien is van een matte folie laag.

Wanneer gebruik je enkel figuur glas?

Enkel figuur glas kun je toepassen op plaatsen waar isolatie niet een directe behoefte is. Je kan het bijvoorbeeld binnenshuis gebruiken of in deuren en ramen van schuren en garages. Figuur glas biedt een bepaalde mate van privacy. Voorbijgangers kunnen niet direct naar binnen kijken.

Kun je figuur glas ook in isolatieglas bestellen?

Bij JOUWglas kun je eenvoudig HR++ figuur glas samenstellen. Dit type glas heeft de beste U-waarde (isolatiewaarde) als het aankomt op dubbele beglazing. De spouw van het figuur glas is gevuld met edelgas en de binnenste glasplaat is voorzien van een warmtecoating. HR++ figuurglas verbeterd aanzienlijk de isolatie van je woning ten opzichte van standaard dubbel figuurglas of enkel figuurglas.

 • Stelblokjes v.a. 2,71

  Stelblokjes

  Beschrijving Stelblokjes nodig voor je glasproject? Bij ons kun je stelblokjes in verschillende diktes en afmetingen makkelijk samenstellen. De blokjes zijn van kunststof gemaakt, en worden […]

 • Luchtkitpistool T16UX 321,23

  luchtkitpistool T 16 UX

  Beschrijving De T 16 UX is een open luchtkitpistool van Zwaluw wat geschikt is voor kitkokers tot 310ml. Het open model zorgt ervoor dat je eenvoudig […]

 • Glasdrager-3-naps-aluminium-WH-9803 94,03

  Glasdrager 3-naps aluminium WH-9803

  Krachtige zuignappen

Wij komen het glas persoonlijk bezorgen

Het glas gevonden dat je zocht? Dan komen onze medewerkers het persoonlijk bij je afleveren. Daarvoor hebben wij onze eigen bezorgservice. Wij maken geen gebruik van koeriersdiensten. Het glas gaat dus niet onnodig naar verschillende locaties voordat het bij jou terecht komt. Dat scheelt niet alleen tijd, de kans op schade of breuken is hierdoor ook vele malen kleiner. Het gehele proces verloopt sneller en efficiënter. Dat betekent dat jij kunt rekenen op een goede en betrouwbare service.

Onze medewerkers komen graag langs, maar het hoeft natuurlijk niet. Je mag je bestelling ook afhalen op een van onze locaties in Nederland. Welke optie je ook kiest, je kunt snel aan de slag met het vervangen of plaatsen van glas. Of het nou bij een klant, bij je thuis of op kantoor is. Elke glaszetter, schilder, bouwer of handige klusser kan direct aan het werk.