Draadglas kopen? - JouwGlas.nl
 • Vanaf €125,- gratis bezorgd
 • Eigen glasleverings service
 • Eenvoudig en snel bestellen
 • Op maat en helemaal naar wens

Draadglas

Wat is draadglas?

Draadglas is enkel isolaties glas dat bestaat uit twee glasbladen met een afstandhouder er tussen. Bij draadglas kan het glas niet gehard worden. Daarentegen zijn metalen draden als een rasterwerk verwerkt in het glas. Draadglas heeft daardoor het voordeel dat bij een eventuele breuk van het glas de glasscherven bijeen worden gehouden. Hierdoor heeft draadwerk ook een brandvertragende werking. Bij draadglas is de maaswijdte van het metaaldraad 12 mm en wordt heeft een dikte van 6 mm. Het draad bestaat uit ijzer en nikkel en heeft een diameter van 0,5 mm.

Voordelen draadglas

Het draadwerk biedt daarnaast extra stevigheid wat inbraken vertraagt. Enkel draadglas wordt hierdoor veelal toegepast als buitenbeglazing in bijvoorbeeld kozijnen van schuurdeuren. Ook kan draadglas worden ingezet bij dakramen, dichtslaande deuren of deuren waar kinderen doorheen kunnen vallen. Bij Jouwglas kies je eenvoudig het draadglas op maat, zodat het perfect aansluit bij jouw wensen.

Soorten draadglas

Bij JOUWglas.nl heb je de keuze uit 3 soorten draadglas:

Glad draadglas: standaard draadglas

Gefigureerd draadglas: dit is draadglas met een reliëf in het glas waardoor de doorkijk beperkt wordt.

Spiegel draadglas: dit draadglas is dubbelzijdig gepolijst en daardoor extra transparant.

Draadglas kopen

Draadglas kopen? Bestel eenvoudig draadglas op maat en kies zelf het type draadglas. Ga je voor extra transparant met spiegel draadglas of toch voor standaard glad draadglas? Draadglas koop je op Jouwglas.nl.

Waarom draadglas?

 • Inbraakvertragend
 • Veilig
 • Decoratief

Stel je product samen

Klik op het gele informatie icoontje naast de titels voor meer informatie.

Geef hier de maat van je glas op (aantal mm) i
Let op: Hoe groter het oppervlak, hoe dikker het glas moet zijn.
Welk type glas wil je bestellen? i
Wissen
Heeft u een afwijkend model? i

Vul in het bovenstaande veld de diameter van het glas in.

Let op: Het is wel vereist als nog een breedte en hoogte maat op te geven voor het glas.

Facet geslepen? i
Afgeronde hoeken? i
 • Stelblokjes v.a. 2,71

  Stelblokjes

  Beschrijving Stelblokjes nodig voor je glasproject? Bij ons kun je stelblokjes in verschillende diktes en afmetingen makkelijk samenstellen. De blokjes zijn van kunststof gemaakt, en worden […]

 • Luchtkitpistool T16UX 167,28

  luchtkitpistool T 16 UX

  Beschrijving De T 16 UX is een open luchtkitpistool van Zwaluw wat geschikt is voor kitkokers tot 310ml. Het open model zorgt ervoor dat je eenvoudig […]

 • Handkitpistool-H-45 75,21

  Handkitpistool H 45

  Hout – zwart PVC

 • Glasdrager-3-naps-aluminium-WH-9803 57,83

  Glasdrager 3-naps aluminium WH-9803

  Krachtige zuignappen

Wij komen het glas persoonlijk bezorgen

Het glas gevonden dat je zocht? Dan komen onze medewerkers het persoonlijk bij je afleveren. Daarvoor hebben wij onze eigen bezorgservice. Wij maken geen gebruik van koeriersdiensten. Het glas gaat dus niet onnodig naar verschillende locaties voordat het bij jou terecht komt. Dat scheelt niet alleen tijd, de kans op schade of breuken is hierdoor ook vele malen kleiner. Het gehele proces verloopt sneller en efficiënter. Dat betekent dat jij kunt rekenen op een goede en betrouwbare service.

Onze medewerkers komen graag langs, maar het hoeft natuurlijk niet. Je mag je bestelling ook afhalen op een van onze locaties in Nederland. Welke optie je ook kiest, je kunt snel aan de slag met het vervangen of plaatsen van glas. Of het nou bij een klant, bij je thuis of op kantoor is. Elke glaszetter, schilder, bouwer of handige klusser kan direct aan het werk.