Diamant glas kopen? | Stel zelf samen bij Jouwglas.nl
 • Eigen glasleverings service
 • Eenvoudig en snel bestellen
 • Op maat en helemaal naar wens

Diamantglas

Diamantglas

Ben je op zoek naar extra helder glas? Dan is diamantglas zeer geschikt. Door het lage ijzeroxidegehalte laat diamantglas meer licht door dan standaard glas. Diamantglas vermindert duidelijk de groene tint dat standaard glas wel bevat.

Wat is Diamantglas?

Diamantglas is als extra helder glas, geschikt voor alle toepassingen die hoge transparantie en optische helderheid vereisen. Diamantglas wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor gevels, erkerramen, veranda’s en overkappingen, winkeletalages, vitrinekasten en meubels zoals tafels en kasten. Glas heeft van zichzelf een groenige kleur, wat vooral zichtbaar is bij de doorsnede van het glas. Diamantglas is extra helder glas en heeft een zeer neutrale kleur.  

Diamantglas bestellen

Diamantglas bestellen doe je bij JouwGlas.nl. Heb je een specifieke afmeting diamantglas nodig? Dat is zeker geen probleem, want je kan bij ons diamantglas op maat bestellen. Kies zelf het type glas diamant en geniet van extra licht in je woning.

Waarom diamantglas?

 • Extra helder
 • Hoge transparantie
 • Zeer lichtdoorlatend
 • Geen groene tint

Stel je product samen

Klik op het gele informatie icoontje naast de titels voor meer informatie.

Geef hier de maat van je glas op (aantal mm) instructievideo!">i
Let op: Hoe groter het oppervlak, hoe dikker het glas moet zijn.
Welk type glas wil je bestellen? i
Wissen
Facet geslepen? i
Afgeronde hoeken? i
Prijs berekenen

Veelgestelde vragen over diamantglas

Wat is diamantglas?

Diamantglas is als extra helder glas, geschikt voor alle toepassingen die hoge transparantie en optische helderheid vereisen. Diamantglas is op een bepaalde manier behandeld waardoor het ijzeroxidegehalte lager is, hierdoor heeft het glas geen groene gloed meer en laat het meer licht door.

Waarvoor gebruik ik diamant glas?

Diamantglas wordt toegepast op plekken waar hoge transparantie en optische helderheid van belang is. Erkerramen, veranda’s, overkappingen, winkeletalages en vitrinekasten zijn vaak gemaakt van diamantglas.

Diamant glas kopen?

Bij JOUWglas kun je eenvoudig diamantglas op maat bestellen. Je kan diamantglas bestellen in verschillende diktes tot 10mm. Daarnaast kun je het diamantglas facet en pp laten slijpen.

 • Stelblokjes v.a. 2,71

  Stelblokjes

  Beschrijving Stelblokjes nodig voor je glasproject? Bij ons kun je stelblokjes in verschillende diktes en afmetingen makkelijk samenstellen. De blokjes zijn van kunststof gemaakt, en worden […]

 • Luchtkitpistool T16UX 321,23

  luchtkitpistool T 16 UX

  Beschrijving De T 16 UX is een open luchtkitpistool van Zwaluw wat geschikt is voor kitkokers tot 310ml. Het open model zorgt ervoor dat je eenvoudig […]

 • Glasdrager-3-naps-aluminium-WH-9803 94,03

  Glasdrager 3-naps aluminium WH-9803

  Krachtige zuignappen

Wij komen het glas persoonlijk bezorgen

Het glas gevonden dat je zocht? Dan komen onze medewerkers het persoonlijk bij je afleveren. Daarvoor hebben wij onze eigen bezorgservice. Wij maken geen gebruik van koeriersdiensten. Het glas gaat dus niet onnodig naar verschillende locaties voordat het bij jou terecht komt. Dat scheelt niet alleen tijd, de kans op schade of breuken is hierdoor ook vele malen kleiner. Het gehele proces verloopt sneller en efficiënter. Dat betekent dat jij kunt rekenen op een goede en betrouwbare service.

Onze medewerkers komen graag langs, maar het hoeft natuurlijk niet. Je mag je bestelling ook afhalen op een van onze locaties in Nederland. Welke optie je ook kiest, je kunt snel aan de slag met het vervangen of plaatsen van glas. Of het nou bij een klant, bij je thuis of op kantoor is. Elke glaszetter, schilder, bouwer of handige klusser kan direct aan het werk.